Nekaj deset metrov od hotelskega kompleksa v Rogaški Slatini se nahaja butični hotel Atlantida. 5 zvezdic ima, v njem biva manjše število gostov, a ti se razvajajo, kot se spodobi. V hotel so vložili kar 16 milijonov evrov in je bil lansko leto največja končana hotelska naložba v Sloveniji.

Po dolgih letih spet tam

Rogaško Slatino sem imel na bucket seznamu že dalj časa. Minila je vrsta let od zadnjega obiska. Dejansko me je zanimalo ali kraj spi ali gre naprej. Mestoidej me je prepričalo, da se jih splača obiskati, zato sem prepričal še sina, se neke lepe sobote usedel za volan in odpravil v tiste kraje, kjer iz globin zemlje vre naša najbolj znana mineralna voda.

Atlantida na hribu

Destinacija. Atlantida Boutique hotel. Atlantida je nov hotel, ki se nahaja na mestu nekdanjega hotela Boč, slednji je na tej lokaciji stal od leta 1933. Pozna se zelo sodobna zasnova, od pametnih sob, do dvigala, ki se najbolje razume s hotelsko kartico, do garaže, ki prepozna tvoj avtomobil pa vse do osebja, s katerim si lahko sproščen ali diskretno zadržan. Tudi ime ni izbrano po naključju. Iskali so vsebino, ki bo blizu vsem gostom, ruskim, našim in še kakšnim. Poglobili so se v imena dragih kamnov, mineralov, izvedli numerološke analize in na koncu pristali pri imenu Atlantida.

Namestitev je brezhibna

Hotela ni težko najti. Pot je dobro označena. Parkiraš, stopiš do recepcije, prijazno osebje ti razloži vse, odpelješ se v hotelsko garažo in se z dvigalom odpelješ do svoje sobe. Stik s sobo navduši. Dovolj velika kopalnica, postelja, oprema je sodobna, nekatere imajo tudi balkon. Sicer bi lahko še opisoval, a pri hotelu s petimi zvezdicami res ni prostora za pomanjkljivosti. Tukaj jih nisem zaznal. Izvrstno, po pričakovanjih. Tudi wifi je deloval povsod, pokritost je dobra, edino hitrost bi lahko bila za odtenek višja od dveh megabitov na sekundo, kolikor sem dosegal večino časa. Gosta v sobi pričaka tudi gratis steklenica mineralne vode Donat Mg. V steklenici, ne v plastenki.  Všeč mi je mir. Hotel se nahaja streljaj stran od medicinskega centra v Rogaški Slatini, obdan je z naravo, prometa je zelo malo.

Wellness

Gostom je rezerviran hotelski wellness z bazenom, masažno kopeljo, veliko sončno teraso ter savne in solna soba. Poleg tega premorejo tudi fitnes, vrsto masaž ter sorodnih razvajanj, ampak to pride na vrsto prihodnjič. Tokrat mi je bilo všeč predvsem to, da je v hotelu omejeno število gostov in zato ti res uživajo v svojem miru. Čisto drugačna izkušnja kot v nabito polnih gigantskih hotelih.

Hrana

Atlantida je dovolj velika, da je izbor jedi lahko precejšen. Vseeno pa dovolj butična, da je ponudba lahko prezentirana osebno. Kruh je zavit v košarah, več kot 10 vrst sem ga naštel. Večino si gost nareže sam. Podobno je s pecivom. Dovolj ga je, a je kakovostno. Enako je s sadjem in vsem ostalim, česar smo vajeni pri zajtrku. Za piko na i pa si lahko tudi pri zajtrku izbereš vrsto jedi, ki jih pripravijo prav zate. Različne omlete, prepečen sir z rukolo, piščančje medaljone z zeliščnim maslom in zelenjavo, file morskega lista na špinači in še veliko več. Prednost zajtrka tukaj je, da ga strežejo kar 4 ure, od sedmih do enajstih.

Skok v Rogaško Slatino?

Zakaj pa ne? Če je dovolj privlačna za zelo petične goste, bo tudi za nas. Kraj nudi precej naravnih in kulturnih znamenitosti. Narave je ogromno, teren je razgiban in nudi precej priložnosti za rekreativce. Veliko gostov se tja odpravi tudi zato, da združi oddih s storitvami zdravstvene narave po katerih so v Rogaški Slatini znani tudi izven Slovenije. Vse v enem, bi lahko napisal. Namestitev v kraju ne manjka. Za butično doživetje pa je jasno kam, kajne?

Vsebina nastaja v sodelovanju z Mestoidej.com.

Tvoja ocena šteje