Samostojna vozila bodo omogočila mnogo novih podjetniških zmag, seveda pa bodo vplivala na sedanje posle milijonov po vsem svetu. Razmislite, kaj vse se bo spremenilo. Nekaj zamisli sledi v nadaljevanju.

Driverless car 4

Taksisi pozor!

Taksi podjetja že danes ponekod tekmujejo z Uberjem in Prevozi.org. Prihaja nova bitka s samostojnimi vozili. Pričakujmo resna jamranja taksistov in poskuse omejevanja. Bodo »robotska« taksi vozila cenejša? Konec koncev lahko vozijo 24 ur na dan, brez stroška dveh ali treh taksisov, ki bi bili sicer potrebni.

Kurirji in dostavne službe ter pošta

Danes milijoni ljudi prevažajo poštne pošiljke, dostavljajo pakete in opravljajo kurirske naloge. Tudi vaša pica na dom ne pride sama od sebe. Samodejna vozila bodo lahko nadomestila velik del potreb po ljudeh, ki danes izvajajo dostave.  Danes z zanimivostjo spremljamo ambicije dostave z brezpilotnimi droni Amazona in Alibabe. Tudi to je ena izmed možnosti, prehod s cest v zrak, še posebej v urbanih središčih, kjer bo zračna dostava lahko občutno hitrejša.

Manj vozil, alarm za zavarovalnice in servise

Danes ima skoraj vsako gospodinjstvo vsaj en avtomobil. Večino časa je parkiran, deluje morda kakšno urico na dan. 23 ur je neizkoriščen in strošek. Avtonomna vozila bodo omogočala souporabo. Naročili ga boste, ko ga boste potrebovali. Lastništvo ne bo potrebno. Podoben koncept je recimo pri ljubljanskem Biciklu. Seveda to pomeni manj vozil, manj prihodka za zavarovalnice, manj za prodajalce, manj za servise. Manj impulzivnih nakupov med servisiranjem, manjša potreba po široki servisni mreži.

Manj parkirišč, več urbanih površin

Manj vozil pomeni manj parkirišč in manjšo gnečo. Ker ne bo več potrebe po parkiranju vozila ob vaši službi ali stanovanju, bo več prostora za kaj drugega. Avtonomna vozila ne bodo potrebovala parkirišča pod Kongresnim trgom. Brez problema bodo kje drugje, kjer je ceneje, predvsem pa bodo večino časa v uporabi. Največje »parkirišče« na svetu so cestne površine.

Driverless car 3

Vožnja je lahko čas za počitek

Možnost počivanja in spanja med prevozom z avtomobilom bo vplivala na vzorce uporabe. Zakaj se ne bi z avtonomnim vozilom odpeljali na daljše poti, vmes pa se še predali občudovanju narave in počitku. Danes je vožnja za voznika stres, jutri bo lahko čas za počitek. Hej, kdo še rabi motele?

PREBERI TUDI

Tvoja ocena šteje