Variacij sladic, ki temeljijo na prvinah tiramisuja, je veliko. Tokrat sem uporabil kokos in banane. Iskal sem malce bolj eksotično kombinacijo okusov.

Tiramisu-kokos-banane

Sestavine

  • 400 g mascarponeja
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 4 dl sladke smetane
  • 400 g piškotov Savoiardi
  • 3 banane
  • 1 dl kokosove moke in nariban kokos za posip
  • 1 dl jajčnega ali čokoladnega likerja
  • naribana temna čokolada

Postopek

  • pripravimo kremo: zmešamo mascarpone, sladkor v prahu in vanilijev sladkor
  • ločeno stepemo sladko smetano in jo vmešamo v mascarpone, dodamo 1 dl kokosove moke
  • banane olupimo in narežemo na tanke kolute
  • pripravimo tekočino za piškote: zmešamo 1 dl jajčnega ali čokoladnega likerja z 1 dl vode
  • v posodo zlagamo piškote in jih prelivamo s tekočino za piškote
  • nato premažemo s kremo in razporedimo banane, banane prerijemo s plastjo kreme, da zmanjšamo stik s kisikom in oksidacijo banan
  • ponovimo še z eno plastjo piškotov, preliva, kreme, banan in zopet kreme
  • na koncu posujemo z naribano čokolado in naribanim kokosom
  • ohladimo, idealno čez noč, da se piškoti prepojijo