Tudi slovenski filmski navdušenci letos ne bodo prikrajšani za neposredni prenos najbolj bleščeče med podelitvami nagrad. Na Planet TV bo v noči z nedelje, 22. februarja, na ponedeljek, 23. februarja, neposredni prenos oskarjev. Planet TV bo Oskarje prenašal v visoki ločljivosti.

Podelitev oskarjev bo spremljal posebni filmski program. V nedeljo, 22. februarja, bo ob 20. uri na sporedu kultni film Ko jagenjčki obmolknejo (Silence of the Lambs), ki je prejel pet oskarjev, za tem bo sledila še s tremi oskarji nagrajena drama Usodna nesreča (Crash). Posnetek prenosa si bodo gledalci lahko na Planet TV ogledali isti dan, torej v ponedeljek, 23. februarja, ob 22. uri, po filmu Revni milijonar, ki je kipec za najboljši celovečerni film prejel leta 2009.

Letos bo Oskarje sicer prvič vodil igralec Neil Patrick Harris, največ možnosti za prestižne zlate kipce pa imata filma Grand Budapest hotel in Birdman, ki imata vsak po devet nominacij. Lani je največ oskarjev, tudi za režijo, prejel celovečerec Gravitacija, priznanje za najboljši film leta pa je dobila drama 12 let suženj.

Tvoja ocena šteje