Tukaj je sezona buč. Super za odlično juho. Super še za marsikaj. Zate imamo domačo bučno juho, tortilje s hokaido bučo, kuskuk z bučami, bučni pire in bučno juho z brokolijem. Izberi najljubšega in ga deli s prijatelji. Dober tek!

Domača bučna juha

Hitro pripravljena domača bučna juha. Uporabi hokaido ali muškatno bučo. Po želji dodaj še na maslu prepražena bučna semena.

Bučni pire

Za spremembo naj bo pire iz buče. Bučo očistiš, narežeš, spečeš, speštaš, dodaš nekaj malenkosti in postaviš na krožnik.

Maroški kuskus s sladkim krompirjem, bučo in figami

Ob kuhanju te jedi bo celotno stanovanje zadišalo po aromatičnih začimbah. Idealna veganska jed za petkov večer s prijatelji ali izbrano družbo. Postrezi v veliki skledi in zajemi.

Bučna juha z brokolijem

Topla, udobna in okusna bučna juha z brokolijem. Dodatek kardamoma prispeva k nežni sladkobi, brokoli res fino zahrustlja. Popolen jesenski užitek. Količine zadoščajo za dve osebi.

Tortilje z bučami in bučkami

Na kaj pomisliš, ko vidiš tortiljo? Zagotovo ne na lisičke in hokkadio buče kajne? Tokrat zate malo drugačen recept za tortilje, ki izredno lepo poveže vse okuse in pričara jesen na mizi.

Tvoja ocena šteje