Lahko kosilo ali izvrstna priloga, ki bo ustrezala tudi vegetarijancem. Jaz sem si jo privoščil kar kot glavno jed.

Bučke-por-paradižnik-v-pečici

Kaj potrebujemo?

  • 2 srednje veliki bučki
  • 2 čebuli
  • 3 paradižnike
  • 4 stroke česna
  • 1 por
  • drobnjak
  • 1 čajno žličko timijana
  • 1 čajno žličko rožmarina
  • 1 čajno žličko currya
  • sol, poper po okusu
  • 1 dl oljčnega olja
  • 100 g naribanega sira

Količine v receptu zadoščajo za 4 porcije glavne jedi ali 6 porcij priloge.

Cena: cca 4,5 EUR (1,1 EUR za porcijo glavne jedi/0,75 EUR za porcijo priloge)

Po vrsti

  • paradižnik olupimo (namig: v vrelo vodo za minutko, nato takoj pod hladno vodo – bo lupljenje lažje)
  • na kolobarje narežemo bučki, čebuli, paradižnike, por
  • nasekljamo drobnjak in česen
  • v posodici zmešamo 1 dl oljčnega olja, drobnjak, česen, sol, poper, timijan, rožmarin, ščepec curryja
  • posodo za peko premažemo z oljčnim oljem ali maslom
  • v plasteh zlagamo sestavine: bučke, por, paradižnik, čebula – nato prelijemo s prej pripravljenim prelivom.
  • naložimo dve ali tri plasti, na koncu posujemo z naribanim sirom
  • posodo pokrijemo s pokrovko ali alu folijo
  • pečemo 30 minut pri 180 stopinjah
  • nekaj 5 minut pred koncem odkrijemo pokrovko/alu folijo

Dober tek!