Bučke s paradižnikom in porom v pečici
Lahko kosilo ali izvrstna priloga, ki bo ustrezala tudi vegetarijancem. Jaz sem si jo privoščil kar kot glavno jed.
Kaj potrebujemo?
- 2 srednje veliki bučki
- 2 čebuli
- 3 paradižnike
- 4 stroke česna
- 1 por
- drobnjak
- 1 čajno žličko timijana
- 1 čajno žličko rožmarina
- 1 čajno žličko currya
- sol, poper po okusu
- 1 dl oljčnega olja
- 100 g naribanega sira
Količine v receptu zadoščajo za 4 porcije glavne jedi ali 6 porcij priloge.
Cena: cca 4,5 EUR (1,1 EUR za porcijo glavne jedi/0,75 EUR za porcijo priloge)
Po vrsti
- paradižnik olupimo (namig: v vrelo vodo za minutko, nato takoj pod hladno vodo – bo lupljenje lažje)
- na kolobarje narežemo bučki, čebuli, paradižnike, por
- nasekljamo drobnjak in česen
- v posodici zmešamo 1 dl oljčnega olja, drobnjak, česen, sol, poper, timijan, rožmarin, ščepec curryja
- posodo za peko premažemo z oljčnim oljem ali maslom
- v plasteh zlagamo sestavine: bučke, por, paradižnik, čebula – nato prelijemo s prej pripravljenim prelivom.
- naložimo dve ali tri plasti, na koncu posujemo z naribanim sirom
- posodo pokrijemo s pokrovko ali alu folijo
- pečemo 30 minut pri 180 stopinjah
- nekaj 5 minut pred koncem odkrijemo pokrovko/alu folijo
Dober tek!
Tvoja ocena šteje