Čili v konzervi. Odpreš, pogreješ, poješ. Res instantno. Kaj to pomeni? Kompromis.

Naturetin čili je dokaj nedolžen. Vonj ni pretresljiv, ampak tega tudi nisem pričakoval. Gre za jed iz pločevinke, narejeno, da preživi tam kar nekaj časa in po odprtju ponudi dovolj okusen obrok. Izgled pogretega čilija je prijeten, da žlica nima težav z zajemanjem, grlo pa ne s požiranjem.

Premalo “ostrine”

Do tu vse okey. Potem pa se začne. Čili z mesom razumem kot bolj ali manj pikantno jed. Med sestavinami najdemo tudi pekočo papriko, a žal slednje nisem čutil. Res je, da se to zlahka popravi, vseeno pa menim, da bi lahko bila jed bolj pikantna, z več ostrine, tudi več popra.

Premalo mesa

Koruza in fižol sta v redu, itak tudi pri klasičnem čiliju pogosto uporabimo kar tisto iz konzerve. Zmotilo in hkrati navdušilo me je meso. Niso uporabili mletega mesa temveč manjše kose govedine. To je super. Okus ni slab, je pa velika škoda, da je delež mesa v pločevinki zgolj ena desetina. Za moj okus občutno premalo in to ni hec, mesa v konzerviranem čiliju pač ni možno nadgraditi v nekaj potezah, kot to lahko rešimo s poprom in čilijem v prahu.

6/10

Natureti predlagam, da morda razmislijo še o premium različici čilija, malenkost dražji, v njo stlačijo več »vročine«, predvsem pa vsaj 25% mesa. Sedaj je Chilli con carne instantna jed, ki je sicer solidna za trenutke, ko ni časa za pravi čili. Meni je bil sprejemljiv in bi ga ocenil s 6/10. Nadgrajen z nekaj čilija in popra postane boljši, za kaj več pa mu kronično manjka mesa. Pod črto: še ga bomo jedli, a potihoma upali na Premium Chilli con carne iz Naturete.

Natureta-Chilli-con-carne-2
Tvoja ocena šteje