Ideja za slastno kosilo. Čičeriko pripravimo s svežo špinačo, medom in arašidovim maslom. Na oljčnem olju prepražimo sardele in vse združimo v izvrsten krožnik.

Čičeriko s špinačo lahko uporabite tudi kot samostojno jed oziroma prilogo.

Čičerika-špinačaSestavine

  • 1 kg sardel (zmrznjene najprej odtajajte v hladilniku)
  • 250 g čičerike (suhe, namočimo kasneje, uporabite lahko tudi konzervirano)
  • 250 g špinače (sveža/zmrznjena)
  • 1 rdeča čebula
  • 5 strokov česna
  • sok 2 limon
  • 2 čajni žlici medu
  • 3 jušne žlice arašidovega masla
  • oljčno olje
  • sol in poper

Priprava

Čičerika s špinačo

  • čičeriko čez noč namočimo v vodi
  • namočeno kuhamo 15 min oziroma dokler ni kuhana
  • nasekljamo česen, čebulo, popražimo v oljčnem olju
  • dodamo med, sol in poper
  • dodamo nasekljano špinačo in pražimo 3 minute
  • dodamo dve tretjini kuhane čičerike, sok 2 limon in nekaj vode
  • tekočina mora pokrivati sestavine
  • kuhamo 15 minut na zmerni temperaturi
  • tretjino kuhane čičerike z vilico zdrobimo v pasto, dodamo arašidovo maslo in vmešamo v preostalo jed

Sardele

  • odtajane sardele speremo pod vodo
  • posušimo s papirnimi brisačami
  • solimo in povaljamo v moki
  • pečemo na oljčnem olju
  • pečene ribe pustimo nekaj minut na papirnati brisači, nato serviramo

Cena sestavin: cca 7 EUR (1,7 EUR/na porcijo)

Količine v receptu zadoščajo za 4 osebe/porcije.

Sardele,-čičerika,-špinača