Čoko arašidove ploščice

Čoko arašidove ploščice

Čoko arašidove ploščice so odličen prigrizek in posladek. Pripravimo jih le iz štirih sestavin in brez peke.

Čoko arašidove ploščice

Čoko arašidove ploščice imajo zelo prijetno teksturo in uravnotežen okus. So super rešitev za hiter grižljaj, saj niso preveč sladke in so precej nasitne. Za njihovo pripravo potrebujemo le multipraktik in hladilnik. Če se nam ploščic ne da namakat v čokolado jih lahko z njo samo prelijemo.

V sodelovanju z Lidl Slovenija.

Količina: 14 kosov / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 240 g mandljev
  • 160 g datljev (razkoščičenih)
  • 100 g arašidovega masla
  • ščep soli
  • 200 g temne čokolade

Priprava:

  1. Datlje narežemo na večje koščke in jih skupaj z mandlji stresemo v posodo mešalnika.
  2. Premešamo jih do fine teksture, nato dodamo arašidovo maslo, sol in ponovno premešamo.
  3. Pekač dimenzij 22×15 cm obložimo z živilsko folijo ali papirjem za peko in vanj stresemo maso za ploščice.
  4. Maso enakomerno razporedimo in jo močno pritisnemo z žlico ali rokami. Prestavimo v zamrzovalnik za 10 do 20 minut.
  5. Temno čokolado stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
  6. Ohlajeno maso za ploščice odstranimo iz pekača in jo narežemo na 14 enakih delov.
  7. Vsak del namočimo v temno čokolado, da z njo pokrijemo vse stranice ploščic.
  8. Prestavimo na rešetke ali papir za peko in pustimo, da se čokolada strdi na sobni temperaturi. Neučakani lahko ploščice prestavijo tudi v hladilnik.
  9. Čoko arašidove ploščice hranimo v hladilniku.
Čoko arašidove ploščice

Nasveti:

Za lažji transport in manj čokoladnih prstnih odtisov priporočam, da čokolado pred prelivanjem temperiramo, da bodo ploščice lahko stale tudi na sobni temperaturi.

Čokoladni obliv zaščiti oreškasto sredico, da ostane sočna več dni.

Čoko arašidove ploščice lahko hranite v hladilniku v zaprti posodi do 7 dni.

Poskusi še njoke po pariško in začinjen tahinijev preliv.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi