Čokoladna torta palačink z mascarpone kremo
Nadgradnja recepta Nebeške palačinke. Izjemna sladica, verjetno moja najljubša doslej. Prenehajte brati, če hujšate. Resno!
Tokrat pripravimo »ameriške«, torej debelejše palačinke. Seveda bodo krepko nadgrajene. S kakavom in za piko na i še koščki čokolade, ki se bo kasneje stopila v vaših ustih ter prepletla v harmonijo okusov.
Pečene čokoladne palačinke zložimo eno na drugo, vmes pa premažemo s kremo mascarpone, ki jo poznamo že iz recepta Nebeške palačinke. Vse skupaj prelijemo z glazuro temne čokolade in posujemo s kokosom.
Čokoladni preliv
- 1 dl sladke smetane
- 1 jušna žlica masla
- 100 gramov temne čokolade
Sladko smetano in maslo segrejemo tik do vretja, občasno premešamo. Dodamo nalomljeno čokolado in po nekaj minutah premešamo v gladek preliv, shranimo na hladno.
Mascarpone krema – polnitev
- 200 g mascarpone
- 1 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja v prahu
Zmešamo in shranimo na hladnem.
Palačinke
- 200 g moke
- 3 jušne žlice kakava
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 50 g sladkorja
- 3 ščepci soli
- 3 jušne žlice masla
- 3 dl mleka
- 1 jajce
- 100 g čokolade
Na kratko: moka, kakav, vanilijev sladkor, pecilni prašek, sladkor, sol, maslo, mleko, jajce, mascarpone, čokolada, sladka smetana
Cena sestavin: cca 6 EUR
Količine zadoščajo za 5 oseb.
Maso za palačinke dobro zmešamo, na koncu dodamo na grobo naribano čokolado. Palačinke pripravimo na kokosovem olju ali maslu. V sredini ponve z žlico vlijemo toliko mase, da nastane krog premera približno 10 cm. Ko se začnejo pojavljati mehurčki palačinko obrnemo in spečemo še na drugi strani. Ne pečemo pri zelo visoki temperaturi. Palačinke morajo ostati sočne! Če se nam slučajno kakšna ponesreči ni nič hudega. Prihranite jo, razrežite na manjše koščke, uporabite skodelo za desert in tam pripravite mešanico kosov palačinke, kreme, vse pa prelijete s stopljeno čokolado in kokosom.
Kako izgleda “ponesrečena” palačinka? Tako.