Eksotični mousse temne čokolade, vanilije in datljev. Izbral sem vrhunske sestavine, takšen bo tudi tvoj rezultat.





Sestavine za 4 porcije

  • 100 g temne čokolade
  • 4 dl sladke smetane
  • 20 datljev brez koščice
  • 1,5 dl mleka
  • 1 vanilijev sladkor
  • 2 jušni žlici zdrobljenih orehov

 




Postopek

  • v posodi na zmerni temperaturi 3 minute ob občasnem mešanju kuhaj deciliter mleka in 13 dateljev
  • ko je končano se naj ohladi, nato z mešalnikom zmešaj v gosto pasto
  • med tem, ko čakaš, nadrobiš temno čokolado in jo skupaj s pol decilitra mleka segreješ nad vodno kopeljo ali v mikrovalovki (60 sek max), nato minutko, dve počakaš in nato mešaš, nastati mora gladka čokoladna masa
  • vmešaš preostanek datljev, ki jih pred tem na drobno nasekljaš
  • v čokoladno zmes dodaš tudi mlete orehe
  • z vanilijevim sladkorjem do trdega stepeš vso sladko smetano in je dve tretjini počasi in z občutkom zmešaš s čokoladno maso – ostati mora penasta!
  • preliješ v servirne posode, ohladiš in postrežeš s preostankom sladke smetane

Priporočam, da je mousse pred zaužitjem vsaj 2 uri v hladilniku.

 

 



Tvoja ocena šteje