Sladica. Sestavimo jo z vaflji, ki jih pripravimo sami ali kar kupimo. Dodali bomo super čokoladno kremo in prav posebno belo kremo, vse pa okrasili z jagodami in naribano temno čokolado.

Vaflji cokolada smetana jagoda

Sestavine

  • 1 zrel avokodo
  • 1 jušna žlica kakava v prahu
  • 2 jušni žlici mletih lešnikov ali kokosove moke
  • ščepec soli
  • sladilo (agava, med, javorjev sirup, sladkor…)
  • ekstrakt vanilije ali 1 vanilijev sladkor
  • ekstrakt ruma ali jušna žlica ruma
  • naribana limonina lupina
  • 1 dl sladke smetane
  • 2 dl navadnega ali grškega jogurta
  • 1 jušna žlica sladkorja
  • 2 žlici mascarponeja
  • muškatni orešček
  • pest jagod
  • vaflji

Postopek

Najprej pripravimo super čokoladno kremo.

Olupimo avokado. Meso sadeža zmiksamo, dodamo sladilo, sol, nekaj kapljic ekstrakta vanilije, kakav ter lešnike ali kokosovo moko. Naribamo lupino polovice limone. Premešamo, poskusimo in po potrebi dodamo še več sladila. Shranimo na hladnem.

 

Sedaj še bela krema. Smetana in jogurt.

Zmešamo 1 deci sladke smetane, dodamo 2 deci navadnega/grškega jogurta, ekstrakt ruma/ žlico ruma, jušno žlico sladkorja, 2 jušni žlici mascarponeja, naribamo malce muškatnega oreščka in zmiksamo do trdega. Poskušamo in ko smo zadovoljni s sladkostjo, belo kremo shranimo na hladno.

 

Finale

Pripravite 2 vaflja. Prvega premažemo s super čokoladno kremo, drugega z belo kremo. Tistega z belo kremo nato obložimo z nasekljanimi jagodami. Potem nanj poveznemo vafelj, ki smo ga malce prej premazali s čokoladno kremo.

Sedaj imamo nekakšen sendvič. Odlično. Sedaj ga po vrhu namažemo še z belo kremo, okrasimo z naribano čokolado in jagodami ter spravimo na hladno.

Po enakem postopku nadaljujemo dokler ne zmanjka sestavin.

 

Opombe: Uporabil sem že narezane vaflje, zato sem sladico zložil vsako posebej po zgornjem postopku. Če kupite vaflje, ki še niso razrezani, boste prihranili nekaj časa in sladico razrezali pred serviranjem. Namesto jagod lahko uporabite tudi drugo sadje. 

Predlog za serviranje: servirni krožnik posujte z naribano temno čokolado. Nanjo položite kos sladice. Krožnik nato okrasite še z nekaj koščki naribanega kokosa.



Tvoja ocena šteje