Indijska kulinarična “ambasada” Curry Life se od lanskega novembra nahaja v bivšem Figovcu. Obiskal sem jo dvakrat in vrnem se še v tretje.

V nekdanjem Figovcu v strogem centru Ljubljane najdemo gostilno, kjer ne kraljujeta golaž in goveja juha. Že leto dni je tukaj postojanka indijskih specialistov karija, ki ga zavzeto cmarijo od jutra do večera z dovolj pestrim naborom jedi, ki nudi kar nekaj izbire, sredi dneva pa tudi kakovostna kosila po indijsko. Sicer se najde še nekaj jedi iz ex Figovca, ampak so povsem nepotrebne in bi bilo bolje, da bi jih kar umaknili z menija. Razumem bolečino tistih, ki še danes pogrešajo Figovca, ampak ne vem, kje so bili tedaj, ko je ta lokal iz dneva v dan hiral in prišel do točke, ko bi se moral preprosto zapreti.

Pa se ni. Prišla je prenova po indijsko in ta še zdaleč ni kulinarični fast food. Priprava karija terja čas, izbran nabor začimb in občutek. Lahko ga po domače imenujemo tudi obara, jo sparimo s kruhom naan ali rižem. Je bolj ali manj pekoča, z različnimi vrstami mesa in/ali zelenjave ter stopnjami pikantnosti. V kariju najdemo glavne sestavine, kot so paradižnik, čebula, kurkumo, čili, koriander, kumino, cimet, klinčke in še kaj.

Poleg karija v Curry Life poskrbijo tudi za britanske izpeljanke indijskih jedi, tikka masalo, madras, rogan josh, seveda pa ne gre brez jedi z žara in glinene peči tandoori v kateri meso pečemo in kuhamo hkrati.

[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

V nadaljevanju si oglejte fotogalerijo jedi. Kar takoj povem, da so bile vse po vrsti okusne in vredne ponovitve. S tem se strinja tudi večina gostov iz tujine, ki Curry Life Figovec prevladujoče opišejo zelo pohvalno. Dejansko pri hrani ni zamer, je v užitek in tudi cena je skladna s kakovostjo ter pestrostjo jedi. Morda sem pogrešal izrazitejšo izbiro sladic, tiramisu zame pač ni indijska sladica. Je dober, a vseeno.

Curry Life Figovec je spodobna gostilna, urejena z okusom, dovolj velika, a žal v času obeh obiskov (prvič zvečer, drugič popoldne) ne preveč polna. Obetajo se spremembe glede lokacije, sredi novembra, morda bo potem bolje. Resnici na ljubo ne razumem zaznane zadržanosti gostov. Curry Life si zasluži boljši obisk glede na kakovost hrane, ki jo strežejo. Cene? Razumne. Kosilo za 9 evrov. Z juho in glavno jedjo. Primer takšnega kosila si oglej tukaj. 

Degustacijski meni za 25 evrov, »pozdrav iz kuhinje«, predjed, glavna jed, sladica. Jedi a la carte se sicer sučejo od 10 evrov dalje. Kakovostna degustacijska večerja za dva z vinom, kavo in mineralno tako ne preseže 70 evrov, seveda pa lahko pridete skozi tudi za dosti manj.

Kje je lahko Curry Life boljši? Pri strežbi. Osebje je prijazno, vseeno pa lahko z nekaj finesami ustvari boljši vtis, kar močno vpliva tudi na celotno izkušnjo. V Figovcu bi lahko malce več pozornosti namenili tudi gretju, saj je bilo obakrat mrzlo. Zvečer na mizah za bolj romantično razpoloženje ne bi škodila kakšna sveča in tudi sicer bi primerna glasba pomagala pričarati vzdušje, ki ne asociira na piščance in restan krompir iz nekih drugih časov te lokacije.

Zelo jasen bom. Hrana je za 8/10, strežba za 6/10, celotna izkušnja pa za 7/10. Se sliši slabo? Niti ne. Takšna ocena pove le, da se imajo možnost še izboljšati in da so že sedaj povsem solidni. Niso pa vrhunski in do tega jim še manjka nekaj truda. Ne pa veliko. Le malce več občutka za podrobnosti. Te pa štejejo in tega ni vedel zgolj Steve Jobs.

[sam_ad id=”4″ codes=”true”]
Tvoja ocena šteje