Še pol leta in dočakali bomo nov hit sezone. Izjemno bo popularen med urbanimi japiji in gospodičnami, ki na pamet poznajo vse modele BMW serije 5.

Mr. Big, ponosni lastnik Ure, bo širši okolici dokazal, da ima tudi obvezni “bigger than bigger” Telefon in očitno dovolj denarja, da lahko za zdaj še plačuje leasing za svojega bavarskega konja.

Obstaja pa tudi alternativa. Lahko se odločite za najbolj enostavno, najmanj kreativno in najbolj splošno pot. Kupite si Uro. Lahko pa si kupite drugačno Uro. Takšno s pedigrejem in dolgoletno zgodovino. Malce retro, pogojno uporabno in vsekakor opazno. Morda celo dražjo, saj takšnih ur z zgodovino ne bo možno kupiti na vsakem vogalu.

1975

Ura. Njen kreator ni jedel burgerjev. Raje je imel sushi.

Ura. Njen kreator ni jedel burgerjev. Raje je imel sushi.

V teh davnih časih je na trg priletela Ura. Ni je predstavil Tim Cook, je pa imela zaslon, tipke in kakovostno ohišje. Napajala jo je baterija. Baterija, ki se ni dala polniti, a za to ni bilo potrebe, saj je delovala več mesecev, lahko tudi let. Prvo kalkulator uro je predstavila družba Pulsar v sodelovanju s Hewlett Packardom. Sčasoma so postale popularne, še najbolj so se na trgu prijele kalkulator ure japonskega Casia.

Avtor teh vrstic še pomni, kako je pred stoletji, v svoji pubertetniški dobi, veselo v svojem rahlo neurbanem okolju Osnovne šole Laško razkazoval tisto čudo tehnike, po katerem so svoj album morda poimenovali tudi MI2.

Čudo tehnike znamke Casio je znalo marsikaj. Prikazovalo je čas, oznanjalo budnico, odštevalo in prištevalo sekunde, minute, ure in celo desetinke sekunde. Zmoglo je seštevati, odštevati, množiti in deliti ter celo izračunati kvadratni koren. Imelo je zmogljiv zvočnik in omejen glasbeni izbor.

Danes so kalkulator ure znamke Casio in sorodnih redkost. Draga redkost, ki dobro ohranjena dosega nekajkratnik cene kitajsko-kalifornijske Ure.

Ste tudi vi v svoji mladosti tapkali po uri Casio?

Več informacij o Urah.Calculator Unboxing #3 (Casio Watch) - Numberphile

Calculator Unboxing #3 (Casio Watch) – Numberphile
Casio CA-53W calculator watch in-depth review

Casio CA-53W calculator watch in-depth review


Tvoja ocena šteje