So sladica, so darilo, so okrasek. Vse po malem. Storil sem greh. Odprl sem kozarček, zgrabil žlico in zakuril pečico. Kaj je nastalo?

Keksi in kumarice

Keksi iz kozarca Deliš’s so prikupna domislica, ki ni od včeraj. V luštnem kozarcu, kamor sicer mnogi zadegajo vložene kumarice, papriko in tiste v kisu umorjene gobice, se tokrat nahaja več plasti suhih sestavin. Lepo ročno zložene kot ata na ata ali mamo. Moka, beli in rjavi sladkor, mak, kokosova moka, čokoladni koščki. Pa še kakšna malenkost.

Mokro+suho

Alkimija razbohotenega mafina se začne v piskru, kamor zlijemo tekoče sestavine. Te moramo imeti sami in so jajce, olje, mleko ter sok ene limone. Mikser, nekaj sekund, nato notri zabrišemo še vsebino kozarca deliš’s in miksamo. Ni treba veliko, dobri mafini niso preveč zmiksani.

Koračna peka brez Bineta

Vmes pečico zakurimo na 220 stopinj Celzija. Potem pečemo nekaj minut, zmanjšamo temperaturo in pečemo še malo. Bine iz gostilne in Gorenja bi temu zaklical »Koračna peka!«. Prav ima! Pred obiskom se pohvalite, da ste mafine iz kozarca spekli z napredno tehniko koračne peke, tiste, ki jo reklamira tudi naš Bine. Pa da vidite ta izraz zavidanja na očeh sodelavke, ki vam še ni oprostila ponedeljkovega obiska pri Mič stylingu.
Deliss-cover
Je to sploh užitno?

Pojdimo nazaj k mafinom. Je to čudo tehnike sploh užitno? Pravzaprav je. Nastali so kompetentni mafini, ki so ravno prav sladki, da niso presladki. Čuti se mak, so dovolj krhki, da ob ugrizu začno nežno razpadati v ustih in vsake toliko začutimo tiste koščke čokolade. Vse skupaj je malce podobno kulinaričnemu orgazmu in zgrabilo vas bo, da vseh 12 mafinov pojeste sami. Pa dajte, so preveč dobri, da bi jih delili z drugimi.

Lubčka ti bo dal(a)!

Mafini kot darilo. Če vaš kreativni domet ni približek tistega, ki recimo krasi Aljošo Bagolo, bo morda dobro priznati, da so lahko mafini v kozarčku fino darilo. Manj kot deset evrov, dičijo se z zelo lepo oblikovano embalažo, napisi in so ready, da končajo v rokah vesele duše, ki bo z njimi pridobila kilogram telesne teže. Potrebujete zgolj še vrečko, tisto darilno.

Saturday night snack

Ljubezen gre skozi želodec. Zapomni si to. Želodci imajo radi kekse. Torej so mafini v kozarcu predigra, ki vas lahko spravi tudi v bolj žmohtne situacije. Sliši se super, kajne? Manjka vam samo še celotna serija filmov Die hard.

Tvoja ocena šteje