Tradicionalna jed, ki je dobro nasiti vsak želodec. Dödoli so pripravljeni iz moke in krompirja, po želji lahko dodaš še ocvirke, svinjsko mast. Tokrat recept s špinačo.

Sestavine za 3 osebe:

  • 2 velika krompirja
  • 200 g ostre moke
  • žlica soli
  • liter vode
  • paket zamrznjene špinače
  • 1,5 dl smetane za kuhanje
  • 30 g masla
  • ena čebula

Priprava:

  1. krompir olupi, nareži na lističe in napol skuhaj v litru vode
  2. dodaj moko, na sredini kupčka moke naredi luknjico s kuhalnico in kuhaj 25 minut na srednjem ognju
  3. posoli in dobro premešaj
  4. na zmernem ognju kuhaj še 5 minut in ves čas mešaj, dokler se ne zgosti
  5. z vilico natrgaj dödole
  6. pripravi špinačo tako, da najprej na maslu prepražiš čebulo, dodaš paket zamrznjene špinače, smetano in pokuhaš
  7. dodaj še sol in poper po okusu
  8. Dödole postrezi s špinačo

Dodatno lahko dödole še prepražiš na maslu ali svinjski masti.

Dober tek!