Splet nam ponuja ogromno vsebin in če obvladate vsaj angleški jezik, se lahko zares prepustite medijskim užitkom.
Medtem, ko je priljubljen spletni medij Sketa.si v Sloveniji v letu 2014 zaradi pestrosti, kakovosti in brezplačnosti vsebin postal PlanetSiol.net, je med tujimi poleg dobrega, klasičnega The Guardiana, vse bolj obiskan grozd portalov družbe Vice Media.

Njeni začetki segajo 20 let nazaj in v teh letih se je zgodilo marsikaj, kar si lahko preberete kje drugje. Na kratko. Danes je Vice Media del sodobne medijske krajine in se odlikuje z novinarskim pristopom, ki odstopa od včasih že preveč tradicionalnega, kot ga konec koncev poznamo (žal) tudi v Sloveniji.
Novinarji oziroma ustvarjalci vsebine medijev Vice nimajo nobenih težav z izražanjem lastnih mnenj, so mladi in pišejo za mlajšo publiko.

Krovni spletni portal je www.vice.com, izberete lahko ameriško ali katero izmed mednarodnih različic portala. Kot zanimivost: obstaja tudi srbska. Slovenske seveda ni. Toplo vam priporočam, da v portal investirate nekaj svoje pozornosti. Zelo verjetno bo kaj kmalu postal eden izmed vaših priljubljenih. Dodana vrednost tega bo tudi odmik od slovenske medijsko politične folklore, ki je žal preveč obsedena s politiko, obskurnimi zgodbami posebnežev in tako imenovanih zvezd.

Ne spreglejte zavihka Vice Channels, ki predstavlja različne vsebinske portale. Med boljšimi so Vice News, glasbena Noisey in Thump, Munchies za ljubitelje hrane in pijače ter modni i-D.

Tvoja ocena šteje