Domači bananin puding je slasten in kremast. Zrele, rahlo pegaste banane dodajo prijetno sladkobo in čudovit bananin okus, ki ga umetne arome ne dostavijo. Je odličen, hitro pripravljen posladek za vse dni v tednu.

Domači bananin puding ima bogat okus, ki se ga ne naveličaš, če si ljubitelj banan. Pripravi se ga iz minimalne količine sestavin, enostavno in hitro. Je odlična osnova za sestavljene sladice v kozarčkih ali kot krema v torti. Bananin puding si lahko popestrimo s kokosom, karamelo, arašidi, čokolado, malinino marmelado, … Uf, skoraj preveč okusnih kombinacij.

Količina: 2 porciji / Čas priprave: 15 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 2 banani (200 g)
  • 30 g koruznega škroba
  • 70 g sladkorja
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 400 ml mleka
  • 100 ml sladke smetane

Priprava:

  1. Banani olupimo in dobro pretlačimo z vilicami. Če imamo na voljo palični mešalnik z njim spasiramo banane do gladke teksture.
  2. V skodelici zmešamo koruzni škrob, sladkor, vanilijev sladkor in dva rumenjaka.
  3. V lonec vlijemo mleko in smetano. Segrejemo do vretja in odstavimo z ognja.
  4. Sedaj k škrobovi mešanici vlijemo 100-200 ml segretega mleka in premešamo.
  5. K mleku v loncu dodamo bananin pire in dobro premešamo.
  6. Sedaj v lonec vlijemo še škrobovo mešanico in prestavimo lonec nazaj na kuhališče.
  7. Na zmernem ognju kuhamo in mešamo toliko časa, da se puding zgosti.
  8. Skuhan puding prelijemo v kozarčke in počakamo, da se ohladi.
  9. Postrežemo ga s stepeno smetano in mandljevimi lističi.

Domači bananin puding

Nasveti:

Iz spisanih količin dobimo kremast in ne preveč čvrst puding. Če ga želimo učvrstiti, dodamo še 10-15 g koruznega škroba.

Še topli masi za puding lahko vmešamo tudi nekaj masla. Tako bomo dobili še bolj bogato kremo, ki jo lahko uporabimo tudi v drugih sladicah.

Poskusi še ocvrte banane in smoothie pod mangovim drevesom.

Dober tek!

Tvoja ocena šteje