Si drzneš? Zapri oči, umiri se. Vdihni. Izdihni. Ponovi. V ozadju vibracije Magnifica in počasi, zelo počasi, se pod gladino spominov prikaže odsev skrivnostne “selfie” dame na letalu. Poglej jo. Zgoraj. 50 Shades of Grey? Reklama za Adrio Airways? Beri dalje…spodaj.

[Tweet “Ko dvigaš krilo bom zatiskal oči… √Sketa.si”]

Robert Pešut aka Magnifico je dobro vedel, kaj je zapečeno v kolektivnem spominu mladostnih sanjarjenj. Emmanuelle je zaznamovala obdobje, v katerem se lahko lociramo skoraj vsi. Serija filmov Emmanuelle se je začela 1974 in končala 1993 z Emmanuelle 7. 19 let vzdihov, izdihov in orgazmov s stilom. Crème de la crème VHS dobe. 

[Tweet “Emmanuelle, pesniku rima… √Sketa.si”]

Uspeh “blagovne znamke” Emmanuelle je spodbudil mnoge kreativne osebke, ki so z malce drugače imenovanimi izdelki skušali izkoristiti popularnost izvirnika. 

Original je original in prava Emanuelle izhaja iz erotične novele francoske avtorice Marayat Rollet-Andriane, ki se je pod svoje kreacije podpisovala z umetniškim imenom Emmanuelle Arsan.

Seveda je franšiza Emmanuelle že sama po sebi ponudila ogromno izbire in je še danes med najbolj donosnimi izdelki francoske kinematografije. Sedem filmov, nato še sedem filmov prirejenih za televizijo, kup serij Emmanuelle za ameriški trg ter celo video igra.  

[Tweet “Emmanuelle, ti si boginja… √Sketa.si”]

Filmska Emmanuelle ni bila zgolj nizozemka Sylvia Kristel. Kako bi uboga sirota zmogla tolikšno obremenitev medenice, vratnih mišic in zgornjih okončin? Hja, “sharing is caring”, vedo že dolgo, zato so na pomoč prijazno poskočile druge dobrodelne zajčice. Marcela Walerstein, Krista Allen, Holly Sampson, Natasja Vermeer so le nekatera imena. Kljub temu Sylvia Kristel ostaja najbolj prepoznavna Emanuelle od vseh. 

Dovolj besed. Čas je za spomine. Klikajte in “šerajte”. Saj veste, kaj pravi Andrej Šifrer. Za prijatelje si je treba čas vzet in zanje je “dobro le najboljše”. Torej Emmanuelle 🙂

Opozorilo: videovsebine niso primerne za mlajše od 18. let. 

https://www.youtube.com/watch?v=KaGlbZYt5lw
https://www.youtube.com/watch?v=yXWn0lHdqBE&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DyXWn0lHdqBE&has_verified=1
https://www.youtube.com/watch?v=SWfHGwxb9XI&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DSWfHGwxb9XI&has_verified=1

Tvoja ocena šteje