Dolgo je bilo pričakovano in menda se bo končno zgodilo. Google namerava vstopiti v mobilne telekomunikacije. Za začetek naj bi uporabil omrežji ameriških mobilnih operaterjev Sprint in T-Mobile USA. Slednja sta na tretjem in četrtem mestu priljubljenosti, na vrhu priljubljenosti pa v ZDA tekmujeta Verizon in AT&T Wireless.

Zgodba je zanimiva tudi zaradi pričakovanj o združitvi Sprinta in T-Mobile USA, takšno razmišljanje je prav v teh dneh za nazaj potrdil tudi predsednik uprave nemškega telekoma. Združitev bi, če bi jo podprl tudi regulator, vzpostavila močnega operaterja z dobro urbano in ruralno pokritostjo kjer sedaj vsak zase »blestita« T-Mobile USA in Sprint.

Google bi s tem vzpostavil celovit odnos z uporabniki mobilnih storitev, ki bi obsegal vse od mobilnih naprav, storitev in zaračunavanja storitev, seveda pa tudi vpletenost uporabnikov v Googleov poslovni ekosistem.

Povedano drugače: svoje mobilno naročniško razmerje bi ameriški uporabniki sklenili pri Googlu, uporabili bi (lahko) njihov mobilnik in Googlu bi plačevali za mobilne telekomunikacije. Uporabniki pa bi gostovali na baznih postajah Sprinta in T-Mobilea.

Tvoja ocena šteje