Produkcijska hiša Sony Pictures je po zelo neprijetnem hekerskem napadu sprejela odločitev o umiku premiere domnevno spornega filma Intervju.

V njem so skozi komedijo želeli prikazati atentat na severnokorejskega diktatorja Kim Jong-una. Sledil je napad na informacijsko omrežje Sony Pictures in javna objava ogromnih količin zaupnih internih podatkov.

Skupina hekerjev je nadaljevala z razkrivanjem ukradenih podatkov ter z grožnjami novih napadov. Naslednja tarča so bila podjetja, ki  upravljajo mreže kinodvoran po ZDA, pri tem pa niso izključili niti možnosti napadov, ki bi presegli meje običajnega delovanja hekerjev. Mnoga podjetja so grožnjam zaradi varnosti lastne infrastrukture in obiskovalcev popustila ter se odpovedala prikazovanju filma Intervju.

Razvoj dogodkov je nadvse neprijeten. Zelo žalostno je, da je ogromna multinacionalka primorana trenutno popustiti kriminalcem, ki z nezakonitimi metodami vdrejo v informacijski sistem in ga zlorabijo.

Sony Pictures bo sicer prej ali slej moral pokriti več kot 40 milijonsko investicijo v film, je pa veliko vprašanje, kdaj in kako mu bo to uspelo. Še večje vprašanje pa je, kako se bodo podjetja v prihodnje agresivneje varovala pred tovrstnimi izsiljevanji in kakšne metode bo pri povsem legitimnem varovanju globalnih interesov ameriških podjetij zavzela administracija ZDA s svojim varnostnim in pravosodnim aparatom.The Interview Movie - Official Red Band Trailer

The Interview Movie – Official Red Band Trailer


Tvoja ocena šteje