Slovenska radijska scena je preplavljena s tistimi, ki otrdijo ob Davidu Guetti, Katy Perry in Rihanni. Velja to tudi za vas? Ne berite dalje.

Glasbeni seznam Rock Radia je drugačen. Metallica, Pearl Jam, Siddharta, Radiohead, Guns’n’Roses, Billy Idol in vsake toliko tudi Pero Lovšin ter tisoče podobnih hitov, ki so plod skupinskega seksa kitar, bobnov, mikrofonov in Johnny Walkerja.

Vsega tega ne manjka na novem slovenskem radiu, ki že z imenom jasno definira svojo pozicijo. O novem medijskem projektu sem se pogovarjal s frontmenom, programskim direktorjem in urednikom, Davidom Irgoličem.

David, lepo pozdravljen. Za začetek prosim razkrij uredniško in glasbeno politiko Rock Radia in komu je namenjen.

Rock Radio je namenjen vsem tistim, ki imajo v svoji krvni skupini črko R 🙂 pa seveda tudi vsem tistim ,ki vedo, da glasba iz duše odpravi umazanijo vsakdanjega življenja, kot je rekel že Berthold Auerbach. Z instant čistili pač ne gre, tukaj vam lahko pomaga samo čisti rock 🙂

Zakaj tako stroga usmeritev v rock glasbo in kako je potekal izbor? Ste ocenili trg in nato izbrali glasbeno zvrst, ki ima po vašem največji potencial za preživetje ob poplavi radijev, ki vrtijo predvsem pop rock glasbo?

V radijski industriji smo že 20 let in večina nas je začela delati na radiu v svojih uporniških, študentskih, rockovskih časih. V tem času smo na radiu prehodili pot od začetnega hobija do strogega poslovnega modela. In kaj je lahko lepšega, ko nekega dne dobiš priložnost, da združiš svojo profesionalno pot s svojo strastjo. Ideja Rock Radia je zorela že zelo dolgo oz. vedno in ko je prišel čas, smo se seveda lotili tudi raziskave trga. Ko je tudi ta potrdila naše domneve, smo samo še zavihali rock-ave.

Kakšna je povezava Rock Radia in Radia Center? Zanima me povsem konkretno, kakšna je kapitalska povezava, kaj natančno je Rock Radio – blagovna znamka ali tudi pravna oseba in s čem natančno vam bo lahko pomagal Radio Center? S tehniko, trženjem, znanjem, delitvijo stroškov poslovanja?

Imamo istega lastnika. Lastnika, ki 100% zaupa svoji ekipi in ciljem, ki jih skupaj zastavimo, pri tem pa nudi maksimalen support za projekte v katere verjame. Cilji Radia Center in Rock Radia so pa na našo srečo različni; če povem po domače – enega delamo za denar, enega pa za dušo – sami ugibajte kateri radio ima kateri cilj 🙂

Opiši prosim vašo tipično poslušalko, poslušalca.

Večina jih najprej pomisli, da je to s pivsko peno odet starejši bradat gospod na čoperju…pa jih moram žal razočarati. Naš tipičen poslušalec je aktiven, urban in dinamičen, star med 25 in 45 let. Odraščal je v okolju, kjer se pač ni pelo napeve iz Splitskega festivala, ampak se je sanjarilo o Woodstocku. Zato se kljub svoji “mladosti” najraje identificira z rockom.

David, špekulirajva. Kaj bi svetoval voditelju Rock Radia, ki bi ga med delom zalotil ob prepevanju Danijeline pesmi Zovem te ja?

Da naj trezen hodi v službo, vsaj do 10-te dopoldan 🙂

Kdo so imena in zvezde Rock Radia? Sprašujem z razlogom. Že nekaj let je zelo jasen trend zvezd za mikrofonom. Danes radijci vodijo tudi televizijske oddaje, sodelujejo v žirijah, nastopajo kot komiki in v reklamah. So zvezde in očitno se, sodeč po poslušanosti radijskih postaj, le-te relativno dobro obnesejo. Tudi Radio Center tukaj ni izjema. Bo Rock Radio sledil temu trendu?

Pri teh, ki jih omenjate gre za drugo zgodbo, gra namreč za klasičen personality format radia. Vsi imajo (mo) enako glasbo, novice, promet, vreme, podobne nagradne igre itd… in potem se ločimo samo po osebnostih, ki ta format izvajajo. Pri Rock Radiu pa je daleč v prvem planu glasba, torej gre za music format, ki ne gradi na osebnostih ampak na glasbi, glede govornega programa se držimo načela – less is more.

Vaš poslušalec. Mlad, po letih ali srcu, posluša rock in rad bi obiskal Rock Radio. Kako lahko pomagate? Kje se nahaja vaš studio?

Kot se za prave rockerje spodobi, bi ga verjetno kar na prvi šank povabili, drugače nas pa najdete na Iron Maiden street oz. na Železni cesti v Ljubljani.

David, za konec samo še klasika: Rolling Stones ali The Beatles? Siddharta ali Big foot mama?

Absolutno Rolling Stones, Beatli počasi že spadajo na kakšno postajo s klasično glasbo. Med Siddharto in BFM pa se ne bi odločal, ker rabimo vse slovenske rockerje, če želimo rock v Sloveniji vrniti tja, kjer mu je mesto!

RR

Rock Radio Slovenija je tukaj. Poslušate ga lahko 24 ur na dan, na frekvencah 103,3, 104,1 in 107,4 MHz na področjih Ljubljane, osrednje Slovenije, Gorenjske in Notranjske ter na spletni strani radia. Spremljajte Rock Radio Slovenija tudi na Facebooku.  

V Fotogaleriji in spodnjem videu si oglejte gverila promocijo Rock Radia v Ljubljani. 

Preberite tudi prvi članek o Rock Radiu na Sketa.si in Članek o Radiu, ki ni dobrodelna ustanova.

https://www.youtube.com/watch?v=TK4qcFb0Wgs

Tvoja ocena šteje