Vročo čokolado vsakdo pripravi malce drugače. Italijanska različica je gosta, dekadentna in zelo bogata. Je popolno nasprotje redke vroče čokolade ali kakava. Potrebovali boste žličko, tudi smetana ne bo odveč.

ITAhotChoco

Kaj potrebujemo?

  • 0,3 l mleka s 3,2% ali več mlečne maščobe
  • 3 jušne žlice kakava
  • 2 jušni žlici sladkorja
  • 2 jušni žlici jedilnega škroba (Gustin ipd)
  • sladka smetana za dekoracijo

Na kratko: mleko, kakav, sladkor, jedilni škrob

Cena sestavin: 1 EUR (0,50 EUR/porcijo)

Količina zadošča za 2 osebi.

Po vrsti

  • v posodi dobro premešamo 1 dl mleka, kakav, sladkor in jedilni škrob
  • dodajte še ostalo mleko, ki ga pred tem pogrejemo in mešamo
  • kuhamo na zmerni temperaturi 4-5 minut in mešamo dokler čokolada ne doseže vrelišča in želene gostote
  • vročo čokolado serviramo, lahko jo nadgradimo s stepeno smetano, čokolado v prahu in cimetom

Dober tek!

Preizkusi tudi francosko vročo čokolado.

Tvoja ocena šteje