V skledo skrijete vaflje, koščke vafljev. Navlažili jih boste z ravno dovolj gosto kremo mascarponeja in smetane. V plasteh so presenečenja. Spoj jagode, banane in medu. Na vrhu piramide užitka kokos, prepojen z desertnim refoškom z okusom vanilije hiše Palmieri in mojstra Gorazda Potočnika.

Jagode-s-kremo-in-vaflji-v-sklediNL

Sestavine

  • 250 g mascarponeja
  • 3 dl sladke smetane
  • 30 g sladkorja
  • 120 g kupljenih mehkih vafljev (ali keksi savoiardi)
  • 2 zreli banani
  • 10 jagod
  • 5 žlic medu
  • 4 žlice kokosove moke
  • 0,3 dl desertnega refoška (ali podobno desertno vino)
  • 0,3 dl ruma
  • temna čokolada

 

Postopek

  • pripravimo 5 posodic
  • zmešamo smetano, mascarpone ter sladkor in rum, naj krema ostane še rahlo tekoča
  • v posode natrgamo koščke polovice vafljev
  • prelijemo s plastjo kreme (smetana/mascarpone)
  • nasekljamo banane in v vsako posodico postavimo 2 jagodi
  • prelijemo z 1 žlico medu/posodico
  • prelijemo s preostankom kreme (smetana/mascarpone)
  • postavimo v hladilnik
  • v ločeni posodi kokosovo moko prelijemo z desertnim refoškom, pustimo pol ure, da se dobro prepoji
  • pred serviranjem vsako posodico okrasimo z malce refoškovega kokosa in grobo naribamo temno čokolado

Količina zadošča za 5 oseb/porcij.

Predlogi: čokolado naribajte z lupilnikom za sadje/krompir. Naj bo temna in hladna. Če uporabite kekse Savoiardi boste morali dodati tekočino. Predlagam, da količino sladke smetane v tem primeru povečate na 4 dl.

Tvoja ocena šteje