KAJ SE ZGODI Z REFOŠKOM V SLADICI? Začelo se je s kremo, jagodami in …
V skledo skrijete vaflje, koščke vafljev. Navlažili jih boste z ravno dovolj gosto kremo mascarponeja in smetane. V plasteh so presenečenja. Spoj jagode, banane in medu. Na vrhu piramide užitka kokos, prepojen z desertnim refoškom z okusom vanilije hiše Palmieri in mojstra Gorazda Potočnika.
Sestavine
- 250 g mascarponeja
- 3 dl sladke smetane
- 30 g sladkorja
- 120 g kupljenih mehkih vafljev (ali keksi savoiardi)
- 2 zreli banani
- 10 jagod
- 5 žlic medu
- 4 žlice kokosove moke
- 0,3 dl desertnega refoška (ali podobno desertno vino)
- 0,3 dl ruma
- temna čokolada
Postopek
- pripravimo 5 posodic
- zmešamo smetano, mascarpone ter sladkor in rum, naj krema ostane še rahlo tekoča
- v posode natrgamo koščke polovice vafljev
- prelijemo s plastjo kreme (smetana/mascarpone)
- nasekljamo banane in v vsako posodico postavimo 2 jagodi
- prelijemo z 1 žlico medu/posodico
- prelijemo s preostankom kreme (smetana/mascarpone)
- postavimo v hladilnik
- v ločeni posodi kokosovo moko prelijemo z desertnim refoškom, pustimo pol ure, da se dobro prepoji
- pred serviranjem vsako posodico okrasimo z malce refoškovega kokosa in grobo naribamo temno čokolado
Količina zadošča za 5 oseb/porcij.
Predlogi: čokolado naribajte z lupilnikom za sadje/krompir. Naj bo temna in hladna. Če uporabite kekse Savoiardi boste morali dodati tekočino. Predlagam, da količino sladke smetane v tem primeru povečate na 4 dl.
Tvoja ocena šteje