Sestavine za 4 porcije

  • 1 liter mleka (lahko tudi rastlinsko)
  • ščepec jogurtovih kultur ali 50 g navadnega jogurta

Postopek

  • segrej vodo v aparatu sous-vide na 43 °C
  • mleko zavri in pusti, da se ohladi
  • dodaj kulture ali navadni jogurt in dobro premešaj
  • vlij v kozarčke in jih zapri
  • postavi kozarčke v vodno kopel tako, da pokrovčki gledajo tik nad gladino vode
  • kuhaj vsaj 5 ur v aparatu sous-vide v vodni kopeli pri 43 °C
  • ohladi in postrezi s svežim sadjem, kosmiči ali granolo

Več o aparatu sous vide iz Gorenja, ki je uporabljen pri zasnovi tega recepta. 

Poskusi tudi

Creme brulee s sous-vide

Piščančje prsi s sous-vide

Svinjska ribica s sous-vide

Lososov zrezek s sous-vide

Sous-vide umešana jajca