Med »velikimi« obroki kot prigrizek ali kot zajtrk. Jogurt je izvrstno živilo in v tem receptu ga bomo nadgradili v veliko več kot »zgolj« jogurt. Meni je recept zelo všeč: omogoča kreativnost, je priročen in okusen. Uporabimo lahko različna sadja in sestavine, izdelan zdrži v hladilniku več dni, okus pa…boste poskusili sami. Ne mi verjeti na besedo.

YogurtParfait

Kaj potrebujemo?

  • 0, 5 l jogurta (navadnega ali grškega)
  • 1 banano
  • 100 gramov jagod
  • 2 jušni žlici kosmičev (poljubno)
  • 1 jušna žlica chia semen
  • 1 žlica medu

Zadošča za 3 porcije.

Cena sestavin: cca 3 EUR

Po vrsti

  • jagode in banane nasekljamo na poljubno velikost
  • v posodi zmešamo polovico jagod, banane, med in jogurt, dodamo še žlico nenamočenih chia semen ter premešamo
  • v lončke ali kozarce nalijemo plast zmesi, nato dodamo plast svežih jagod, nadaljujemo s plastjo zmesi in zaključimo z jagodami
  • lončke zapremo ali zaščitimo s folijo ter hranimo na hladnem

Jogurtov parfe si lahko privoščite takoj, v hladilniku pa ga lahko hranite več dni. Sestavine se bodo čez noč prepojile, okusi prepletli in parfe bo še bolj slasten. Uporabite lahko tudi skuto.

Dober tek!

Tvoja ocena šteje