Priznaj, da si včasih želiš imeti boljši spomin. Meni se to dogaja zelo pogosto. V takšnih trenutkih pogosto razmišljam, s čim bi ga lahko okrepil. Morda s hrano, živili?

Sadje in zelenjava

Pomanjkanje mineralov in vitaminov naj bi vplivalo na koncentracijo, utrujenost in pozabljivost. Se strinjaš, da je to lahko povezano s spominom, kako učinkovito črpamo informacije iz naših sivih celic? Sadje in zelenjava sta že sicer pomembna elementa prehrane, zato sta tudi v tej bitki pomembna.

Ribe

Ribe vsebujejo nenasičene omega 3 maščobne kisline. Njihov vpliv na delovanje možganov naj ne bi bil dvomljiv. Če ne maraš rib, zgrabi lanena semena. Tudi ta vsebujejo doti teh koristnih maščob.

Žitarice

Izberi polnozrnate. Imajo morje hranilnih snovi, vlaknin in ogljikovih hodratov, ki so gorivo za naše možgane. Koristna so tudi bučna semena, vsebujejo veliko cinka, magnezija in omega 6 maščobnih kislin.

Ne pozabi na flavonoide

Zeleni čaj, borovnice, ginko, kakav, rdeče vino. Vse to so dobri viri koristnih antioksidantov, ki lahko vplivajo tudi na ohranjanje spomina, pri učenju, orientaciji, mišljenju, koncentraciji in še čem.

Guarana

Vsebuje precej kofeina in sorodnih učinkovin, ki poživljajo. Stimulativno delujejo tudi na živčni sistem. Guarana in precej kofeina, bistveno več kot kava.

Simonova praksa

Simon Šketa: “Priznam, da sem obremenjen s spominom. Želim si zapomniti vse. Poskušam si pomagati na različne načine. Uživam veliko sadja, zelenjave in rib. Že leto dni uporabljam tudi memophenol, ginseng in pantotensko kislino v kapsuli Memoaid. Zdi se mi, da učinkuje pozitivno.”

Tvoja ocena šteje