Sedem receptov, ki bodo poskrbeli za zadostno količino zelenjave na tvojem jedilniku

1. Poskrbi za pestrost in pripravi stročji fižol na nekoliko drugačen način.

Stročji fižol v pečici s skuto, mandljevim maslom in sladko papriko

2. Skuhaj enolončnico enkrat in imaš mir s kuhanjem dva dni.

Lečina enolončnica

3. Špinača za zajtrk? Enostavno s to fritato.

Fritata s špinačo

4. Pašta fižol je za dni, ko rabiš dvojno dozo ogljijkovih hidratov. Zdrži tudi več dni.

Pašta fižol s sriracho

5. Čisto navadne bučke lahko pripraviš na zabaven in okusen način.

Pečene bučke s pamerzanom, olivnim oljem in čilijem

6. Kislo zelje? Z ajdovo kašo bo pravo domače kosilo, ki dobro pogreje.

Kislo zelje z ajdovo kašo

7. In ker je čas za zelje poskusi še rdečega z jabolkami in vinom. Vse je boljše z vinom.

Dušeno rdeče zelje z jabolki in teranom