Pri hiši se vedno najde zelenjava in ker cenimo svoj denar, jo porabimo. Nosilna sestavina kremne sedmice je korenje. Okus korenja dopolnijo rdeča čebula, por, česen, krompir, paradižnik in bučno olje.

Zelenjava

 

Kaj potrebujemo?

  • 500 g korenja
  • 3 srednje veliki krompirji
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 por
  • 1 paradižnik
  • 3 stroki česna
  • bučno olje
  • 1 l zelenjavne jušne osnove

Na kratko: korenje, krompir, čebula, por, paradižnik, česen, bučno olje

Cena sestavin: cca 3 EUR (0,75 EUR/na porcijo)

Količine v receptu zadoščajo za 4 osebe

Po vrsti

  • Priprava: olupimo in nasekljamo korenje, čebulo, česen, krompir in por
  • paradižniku odstranimo sredico in semena
  • na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo še česen, por, paradižnik in korenje
  • dodamo toplo jušno osnovo
  • vmes ločeno skuhamo na kocke nasekljan krompir
  • kuhamo 20 minut na zmerni temperaturi
  • z mešalnikom zmeljemo, dodamo kuhan krompir
  • solimo, popramo po okusu
  • kuhamo še nekaj minut in serviramo
  • pri serviranju dodajmo še bučno olje

Čas: priprava 5 minut, kuhanje 25 minut, skupaj 30 minut

Dober tek!

Kremna juha 007