Garam masala je indijska mešanica začimb, ki jedem da zelo prepoznaven okus. Ta različica lignjev je polna bogatih in omamnih arom, zato jih le preizkusi. So krepko drugačni, kot nekje ob jadranski obali.

 

Sestavine

  • 500 g očiščenih in na kolobarje narezanih lignjev
  • 2 stroka nasekljanega česna
  • 2 žlički mlete garam masale
  • 2 dl paradižnikove mezge
  • 1/2 čž mletega ingverja
  • 1/3 čž čilija v prahu
  • 1/2 čž kurkume
  • 1/2 čž kardamoma
  • sok 1/3 limete
  • sol (po okusu!)
  • olje

Postopek

  • na olju na hitro popraži česen in garam masalo
  • dodaj paradižnikovo mezgo
  • dodaj vse ostale sestavine razen soli
  • kuhaj 5 minut, dodaj sol po okusu, če je potrebno
  • kuhaj na zmerni temperaturi še 5 minut oziroma dokler lignji niso mehki