Zanimiva kombinacija za kosilo. Pa pojdimo po vrsti. Nič težkega, brez skrbi!

  • Na žaru speci file lososa. Brez kompliciranja. Olje, riba, sol.
  • Pripravi mu prostor na krožniku, tja sodi očiščena rukola.
  • Za prilogo tokrat polenta. Lahko jo spraviš v model in bo na krožniku izgledala še bolje. Sam sem izbral kar model za puding, izkazal se je za pripravnega in postregel z vdolbino, kjer sem nato skril bučno olje.
  • Popestritev krožnika je avokado s porom. Zrel avokado olupim, ga z vilico spravim v kašasto obliko, dodam sok limete, malce Tabasca, soli in popra.
  • Na krožnik najprej položim na kolobar narezan por. Notranji del kolobarja odstranim in v ta prostor serviram prej pripravljen avokadov namaz.
  • Preostanek pora (notranja dela, ki sem ju prej odstranil) seveda uporabim pri aranžiranju.
  • Za piko na i redkvica, limonca, nariban parmezan in dober tek!

Nasvet sommelierja: Rosé kleti Jeruzalem Ormož.

Losos, polenta, avokado kosilo