Lososov zrezek s sous-vide
Sestavine za 2
- 300 g lososa
- 20 g soli
- 2 litra vode
- 0,5 dl oljčnega olja
Postopek
- lososa očistimo, odstranimo kosti, po želji tudi kožo
- v 2 litra hladne vode vmešamo 20 g soli
- lososa postavimo v to vodo za 30 minut, posoda naj bo na hladnem
- po 30 minutah lososa odstranimo iz vode, obrišemo in vakuumsko zapakiramo za pripravo v sous vide, v vrečko dodamo oljčno olje
- v sous vide aparatu kuhamo 45 minut pri temperaturi 57 stopinj Celzija (medium) ali 52 stopinj za »medium rare«
- previdno odstranimo iz vrečke in na hitro popečemo na ponvi, da meso karamelizira in se ustvari skorja
- postrežemo z najljubšo prilogo
Več o aparatu sous vide iz Gorenja, ki je uporabljen pri zasnovi tega recepta.
Tvoja ocena šteje