Sestavine za 2

  • 300 g lososa
  • 20 g soli
  • 2 litra vode
  • 0,5 dl oljčnega olja

Postopek

  • lososa očistimo, odstranimo kosti, po želji tudi kožo
  • v 2 litra hladne vode vmešamo 20 g soli
  • lososa postavimo v to vodo za 30 minut, posoda naj bo na hladnem
  • po 30 minutah lososa odstranimo iz vode, obrišemo in vakuumsko zapakiramo za pripravo v sous vide, v vrečko dodamo oljčno olje
  • v sous vide aparatu kuhamo 45 minut pri temperaturi 57 stopinj Celzija (medium) ali 52 stopinj za »medium rare«
  • previdno odstranimo iz vrečke in na hitro popečemo na ponvi, da meso karamelizira in se ustvari skorja
  • postrežemo z najljubšo prilogo

Več o aparatu sous vide iz Gorenja, ki je uporabljen pri zasnovi tega recepta.