Pravijo, da imamo pametne mobitele. Če so pametni, potem naj bodo tudi koristni in varni. V prvem delu serije Mali koraki velike pameti predstavljamo pogruntavščino LG KNOCK code.

Ker v mobilniku hranimo ogromno občutljivih podatkov ga želimo varno zakleniti pred radovednimi očmi. Vsi pametni mobilci poznajo različne metode omejevanja dostopa do aparata. Kode, vzorci in biometrični metodi, kot sta senzor prstnega odtisa ter prepoznava obraznih potez s pomočjo vgrajenega fotoaparata.  Resnici na ljubo so vse navedene zaščite dovolj dobre dokler so vključene. Mimogrede, ali zaklepate svoj mobitel?

https://www.youtube.com/watch?v=NkWGNKokl0Q
https://www.youtube.com/watch?v=C_dlHw941Kg
[Tweet “Knock, KNOCK! So skrivnosti v tvojem mobilniku varne?”]

Konkurenca med proizvajalci je izjemna, osnove strojne in programske opreme (Android mobilniki) pa zelo podobne. Proizvajalci se morajo znajti in svojo prepoznavno prednost dosegati s programsko opremo. LG ima v rokavu nekaj adutov in med njih lahko uvrstimo funkcijo KNOCK code.

Okey, dejstvo je, da so odkrili toplo vodo, a ji dodali nekaj dodane vrednosti ter jo poskusili predstaviti v zabavnih reklamah. Meni so všeč. Funkcija LG KNOCK pa tudi ni napačna.

Več o tem, vključno s seznamom LG mobilnikov, ki jo omogočajo.

https://www.youtube.com/watch?v=U8aTC5Zccew
https://www.youtube.com/watch?v=NNBG7D7yr90

EISA LG3 award

LG G3 prejel eminentno nagrado EISA ter naziv “Najboljši pametni mobilnik 2014-2015”

 

Tvoja ocena šteje