Sestavine

  • polovica cvetače
  • žlička soli
  • sok ene limone
  • kumina (cela zrna)
  • 2 žlici garam masale
  • 2 žlici kokosovega olja

IMG_3424

Postopek

  • vodno kopel v aparatu sous-vide segrej na 85 °C
  • cvetačo nareži na dva centimetra debele rezine
  • limonin sok, garam masalo, sol in kumino premešaj in preliv namaži po cvetači
  • cvetačo skupaj s kokosovim oljem in kumino zapakiraj v vrečko
  • kuhaj v vodni kopeli 1 uro in 15 minut.
  • na koncu cvetačo previdno odstrani z vrečke in popraži na obeh straneh na vročem ognju
  • postrezi skupaj s kuhanim rižem

Več o aparatu sous vide iz Gorenja, ki je uporabljen pri zasnovi tega recepta. 

 

Jogurt s sous-vide

Creme brulee s sous-vide

Piščančje prsi s sous-vide

Lososov zrezek s sous-vide

Svinjska ribica s sous-vide

Sous-vide umešana jajca