Sestavine

  • 100 g keksov savoiardi
  • 5 dl sladke smetane
  • 250 g sira mascarpone
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g temne čokolade
  • 1 dl domačega sirupa mete
  • listi sveže mete

Postopek

  • 2 dl sladke smetane zagrej v ponvi
  • v segreto sladko smetano nalomi temno čokolado, odstavi z ognja, mešaj dokler ne nastane gladka čokoladna krema
  • bela krema: z mešalnikom stepi 3 dl sladke smetane, sir mascarpone in sladkor v prahu
  • zmešaj 1 dl domačega sirupa mete z 1 dl vode
  • kekse savoiardi prelomi na pol in jih namoči v zmes metinega sirupa in vode
  • namočen keks v kozarec, nato sledi plast bele kreme, dva ali trije listi mete, sledi plast čokoladne kreme, na koncu plast bele kreme
  • po vrhu aranžiraš z listi sveže mete in hraniš na hladnem