Končno se je še Microsoft pridružil ponudnikom pametnih ur s svojo Microsoft Band. 199 ameriških dolarjev želijo zanjo v ZDA. V Evropi jo še čakamo.

Microsoftova “pametna ura” zna tisto, kar znajo pametne ure – meriti utrip, šteti korake, metre, kilometre, kalorije, opozarjati na sporočila, sestanke, klice ter tudi prikazovati točen čas. Poleg tega sodeluje s Facebookom, Twitterjem, storitvami takojšnjega sporočanja. Za nadzor okolice in vas, uporabnika, pa ji služi malo morje senzorjev: GPS, 24-urno merjenje srčnega utripa, žiroskop,  termometer, ki meri tudi vašo telesno temperaturo, senzor ultravijoličnega valovanja, senzor prevodnosti vaše kože, premore pa seveda tudi mikrofon, zvočnik in baterijo za do 48 ur delovanja. Napolnila naj bi se v uri in pol.

Popoln seznam zmogljivosti si oglejte na spletni strani Microsoft Band. Prijetna novica je, da bo znala sodelovati tako z mobilci Android, Apple kot lastnimi Microsoftovimi oziroma ex Nokia Lumio. Univerzalna rešitev.

Microsoftova ura mi je zanimiva že zato ker ni….izdelek Applea. Ker je manj in hkrati več kot modni dodatek in statement ter ker ni vezana na enega izmed treh taborov, ki obvladujejo mobilno telefonijo. Močno podpiram izdelke, ki uporabnikov ne silijo v prisiljeno zvestobo eni blagovni znamki ali operacijskemu sistemu. Stvar osebne odločitve, a prav Microsoftova ura je tisto, kar bi v tem trenutku celo želel nositi na svojem zapestju.

Tvoja ocena šteje