Po avstrijskem vzoru je kar 27 štajerskih vinarjev združilo moči in skupaj predstavilo novo blagovno znamko mladih vin PUBEC. Z njo želijo izboljšati prepoznavnost svojih mladih vin na domačem in nekaterih tujih trgih.

Prva manifestacija skupne zgodbe bo Salon štajerskih mladih vin, ki bo 2. novembra v Mariboru. To naj bi bil tudi prvi celovitejši dogodek v segmentu mladih vin v Sloveniji.

Pobudnik projekta PUBEC je kreativni direktor agencije Mediaspeed, Borut Cvetko. Izpostavlja, da projekt prinaša v slovenski prostor novost in štajerskim vinarjem z enovitim in celostnim pristopom omogoča razširitev svoje ponudbe tudi v segment mladega vina, kar poprej ni bila praksa oz. so se je posluževali le posamezniki.

Pubec1

K projektu »PUBEC – Štajersko mlado vino« je že pristopilo 27 štajerskih vinarjev. To so: Steyer Vina, P&F Jeruzalem Ormož, Vino Gaube, Vina Joannes, Vina Valdhuber, Dveri-Pax,Vina Frešer, Vinogradništvo Mulec, Turizem Pungračič, Hiša vina Doppler, Vino Leber,Matic wines, Kmetija Fleisinger, Vino Greif, Vino Kupljen Jeruzalem, Vino MAK, Vina Vehovar, Vinogradništvo Vračko, Vila Platana, Dvorsko vino, Kmetija Ferk, Vinogradništvo Cvitanič, Turistična kmetija Toplak,  Vinarstvo Hafner, Vino Falot, Hiša vin Emino, Vinotoč Anderlič Borut.

»PUBEC« ne namerava ostati zgolj na Štajerskem, ampak je že za naslednje leto predvidena tudi promocija štajerskega mladega vina drugod po Sloveniji, z njim pa prihajajo tudi v Ljubljano.

Pubec2

Tvoja ocena šteje