Morski brodet – enolončnica z lignji in inčuni
Preprosta enolončnica, brodet s pridihom morja. Krepka jed, ki je odlična tudi brez kruha, z njim pa nasiti tudi najbolj lačnega rudarja po 8 urnem šihtu.
Sestavine za 4 porcije
- 400 g očiščenih in na kolute narezanih lignjev
- 1 žlica inčunov v olju
- 1/2 na drobno nasekljane čebule
- 3 stroki na drobno nasekljanega česna
- 2 dl paradižnikove mezge
- 6 dl vode
- 1 na konce narezan krompir
- 1 na kocke narezan korenček
- 100 g na četrtine narezanih svežih šampinjonov
- 50 g ječmenove kaše
- 2 čž origana
- 2 čž drobnjaka ali peteršilja
- 1 čž kaper
- 3 žlice temnih razkoščičenih oliv
- 0,5 dl olivnega olja
- sol in poper po okusu
Postopek
- na olivcu popraži čebulo, nato dodaj česen in minuto za tem še lignje
- prelij z mezgo in vodo in kuhaj, da zavre
- nato dodaj vse ostale sestavine in kuhaj 20 minut
- soli in popraj po okusu
Tvoja ocena šteje