Slastno kosilo, ki vas spomni na morje in preseže dobro staro klasiko nedeljskega kosila. Morski sadeži, sardele in korenčkov krompir.

Za 4 osebe

Morski sadeži

  • 1 paket morskih sadežev
  • 12 sardelic
  • 4 stroki česna
  • 1 jušna žlica kaper
  • olivno olje
  • sol in poper
  • 2 dl paradižnikove mezge
  • rožmarin in peteršilj

Korenčkov krompir

  • 1 kg krompirja
  • 3 korenčki
  • 4 stroki česna
  • ½ čebule
  • 1 jušna žlica kaper
  • drobnjak
  • sol in poper
  • olivno olje
[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

Priprava

Morski sadeži

  • morske sadeže in sardelice odtajaj
  • v ponvi ali voku na olivnem olju najprej prepraži na drobno nasekljan česen
  • dodaj morske sadeže, rožmarin in občasno premešaj, kuhaj 5 minut
  • dodaj paradižnikovo mezgo in kuhaj še 5 minut
  • dodaj nasekljan peteršilj ter kapre
  • premešaj in postrezi

Krompir

  • krompir olupiš, narežeš na manjše kose
  • korenje olupiš, nasekljaš na manjše kolobarje
  • čebulo olupiš in drobno nasekljaš
  • česen olupiš in drobno nasekljaš
  • v soljeni vreli vodi kuhaj krompir in korenje dokler se ne zmehčata
  • vmes na olivnem olju prepraži čebulo in česen in odstrani na hladno
  • ko je krompir kuhan ga speštaj v pire, dodaj čebulo in česen ter kapre, sol in poper

 

Tvoja ocena šteje