Posebna različica palačink. Nemške so debelejše, pripravljene v pečici in zelo nasitne. Obložimo jih z jagodičevjem, tokrat smo izbrali borovnice. Uporabiš lahko tudi čokoladni preliv, stepeno sladko smetano ali pa si preprosto kreativen in poskušaš različne kombinacije okusov.

 

Sestavine

  • 120 g moke
  • 40 g mletih mandljev
  • 4 jajca
  • 4 dl mleka
  • 1 žlica stopljenega masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 200 g borovnic
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 50 g naribane temne čokolade
  • 50 g lističev mandljev
  • 2 dl sladke smetane

 

Postopek

  • zmešaj suhe sestavine: moko, mandlje, sladkor in sol
  • zmešaj jajva, mleko, stopljeno maslo in to vlij v suhe sestavine
  • dobro premešaj, nastati mora gosto testo
  • ognjevarno ponec premaži z maslom
  • vlij v njo maso za palačinke
  • peci 25 min pri 220 C
  • pečene palačinke obloži z borovnicami, posuj z naribano čokolado, lističi mandljev in sladkorjem
  • postrezi s stepeno smetano