Nissan je s predstavitvijo novega X-Traila utrdil svoj vodilni položaj v razredu mestnih terencev crossover. X-Trail, ki je bil preoblikovan od temeljev, se pridružuje prenovljenim modelom Qashqai in Juke. V Sloveniji je na voljo od septembra dalje.

Novi X-Trail je zasnovan na novi platformi Common Module Family (CMF), ki je bila razvita v zvezi Renault-Nissan. Novi X-Trail bo sprva na voljo z naprednim 1,6-litrskim turbodizelskim motorjem dCi 130 in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom z možnostjo štirikolesnega pogona in vgradnje samodejnega menjalnika X-Tronic. Bencinski 1,6-litrski turbomotor DIG-T s 163 KM bo na voljo leta 2015.

Kar se tiče dimenzij, je novi X-Trail za 17 mm daljši (4643 mm) od modela prejšnje generacije in ima za 76 mm večjo medosno razdaljo za razsežnejšo notranjost. Novi model je poleg tega širši (30 mm) in nižji (5 mm) od predhodnika, višina od tal pa ostaja 210 mm. Od modela, ki ga je zamenjal, je tudi lažji za 90 kg.

X-Trailu je namenjena pomembna vloga v Nissanovi družini mestnih terencev. Izdelujejo ga v devetih tovarnah. Njegov predhodnik je bil globalno eden najbolje prodajanih Nissanov.

Cena znaša od 26.000 EUR dalje. Več tukaj: X-trail 3

Tvoja ocena šteje