Na radijski sceni ponovno šumi. Tokrat kitare, bobni in kakovostna rock glasba. Rock Radio je tukaj. Poglejmo nekatera ozadja zanimive novosti na sceni.

Na frekvencah nekdanjega radia DUR, Pacient in še kakšnega, se nahaja nov radijski program Rock Radio. Je v nekakšni “beta” fazi, s števcem, ki odšteva dober teden do začetka programa.

Spremljate ga lahko na naslednjih frekvencah:

  • 103,3 (Ljubljana z okolico),
  • 104,1 (Notranjska in Ljubljana)
  • 107,4 (Gorenjska)

Iz dobro obveščenih virov sem izvedel, da naj bi za projektom stal Radio Center in/oziroma ljudje, ki so z njim povezani. Program Radia Center je tudi vpisan v razvid medijev kot nosilec frekvenc oziroma ime programa, na katerih oddaja Rock Radio.

Radio Center je sicer tretji najbolj poslušan radio v Sloveniji v skupini 10 do 49 let. Prvi je Radio 1, drugi Val 202, tretji Radio Center. Na tretjem mestu ga vsake toliko prehiti Radio Aktual.

Rock Radio oddaja na frekvencah Radia Center

Rock Radio oddaja na frekvencah Radia Center

Med preverjenimi radijci, ki naj bi bili povezani z Rock radijem, se omenja Žiga X. Gombač, sicer piarovec in kreativni poducent Radia Center ter nov žirant kuharskega šova, ki ga lahko opazujemo ob ponedeljkovih večerih na eni izmed komercialnih televizij.

Glas Rock Radiu za zdaj posoja voditelj Sebastijan Matul. Njegovega imena na spletni strani Radia Center ni več najti, ga pa Google še vedno odkrije tukaj.

V tem trenutku Radio Rock oddaja predvsem glasbo. V prihodnje pa prihaja še več, glavnina novosti naj bi se pripravljala za konec tega leta.

Nekateri poznavalci radijske scene ocenjujejo, da ima rock format v Sloveniji relativno  dober potencial in največji možni domet med 20 in 30% prebivalstva.

Ste že prebrali Radio ni dobrodelna ustanova?

Radio Center 1JPGRadio Center 2JPG

Tvoja ocena šteje