Omleta s tartufi in parmezanom
Za dobro jutro najbolje poskrbi pravkar pečena slastna omleta iz katere se kar kadi, daleč naokoli pa diši po dobrem.
Sestavine za 1 lačno osebo
• 4 jajca
• 0,5 dl jogurta
• 50 g parmezana/sira za ribanje
• 1 čajna žlica tartufate
• sol in poper
• olivno olje
Postopek
• v posodi zmešaš jajca, pol čajne žlice soli (po okusu), jogurt, nariban sir in tarftufato
• v ponvi na zmerni temperaturi (ne na max!) segreješ olivno olje in vliješ zmes
• ko ob robovih postane zlato rumena omleto ob robovih narahlo potiskaš proti sredini ponve
• tekoča zmes bo zalila prostor, omleta se bo rahlo napihnila
• po nekaj minutah bo omleta pečena, na vrhu bo še svetla, spodaj pa ne zažgana
• z njo na krožnik, posuješ z malce naribanega sira in takoj poješ!
Dober tek!
Tvoja ocena šteje