Pečena cvetača po rusko
Cvetača po rusko, v pečici, s curryjem, česnom, jogurtom in timijanom. Poplava okusov. Jed je primerna tudi za vse, ki skrbijo za svojo postavo, cvetača pa ima tudi nekaj koristnih lastnosti.
Kaj potrebujemo?
- 1 cvetačo
- 3 dl navadnega jogurta
- 4 stroke česna
- sok 1 limone
- čajna žlica timijana
- čajna žlica curryja
- čajna žlica kurkume
- čajna žlica popra
- 2 čajni žlici soli
Na kratko: cvetača, jogurt, česen, limona, timijan, kurkuma, curry, poper, sol
Cena sestavin: cca 3 EUR (0,75 EUR/na porcijo)
Količine v receptu zadoščajo za 4 osebe
Po vrsti
- očistimo cvetačo
- pripravimo marinado: zmešamo jogurt in vse začimbe ter sok limone
- premažemo cvetačo z marinado
- pečica na 200 stopinj, 35-40 minut peke v rahlo naoljenem pekaču
- postrežemo, zraven uporabimo poljubno omako, jaz sem pripravil kar omakco iz jogurta in v njo dodal kajenski poper ter rdečo papriko in sol.
Čas: priprava 5 minut, peka 35 minut skupaj 40 minut
Dober tek!
Tvoja ocena šteje