Piškoti z belo čokolado in brusnicami

Piškoti z belo čokolado in brusnicami

Piškoti z belo čokolado in brusnicami so čudovit in hiter posladek po obroku ali za malico. Sveže pečeni imajo fino hrustljav rob ter mehko sredico, polno sladke bele čokolade, kislih brusnic in hrustljavih koščkov mandljev.

Piškoti z belo čokolado in brusnicami

Piškoti z belo čokolado in brusnicami se pripravijo enostavno, brez predpriprav in dolgega hlajenja. Kljub sladkorju in beli čokoladi niso presladki poleg tega nas v vsakem grižljaju čaka prijetno presenečenje brusnic in mandljev. Lahko oblikujemo večje ali manjše piškote, pazimo le da prilagodimo čas peke glede na izbrano velikost.

Količina: 14 piškotov / Čas priprave: 50 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Hranilne vrednosti
(na piškot)
 
Energetska vrednost 239 kcal
Beljakovine 3 g
Ogljikovi hidrati 30 g
Maščobe 12 g

Sestavine:

  • 170 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • ½ žličke soli
  • 130 g masla sobne temeperature
  • 70 g rjavega sladkorja
  • 100 g belega sladkorja
  • 1 jajce
  • ½ žličke vanilijevega ekstrakta
  • 100 g bele čokolade
  • 60 g suhih brusnic
  • 60 g grobo nasekljanih mandljev

Priprava:

  1. Belo čokolado, suhe brusnice in mandlje z nožem grobo nasekljamo in jih pustimo ob strani.
  2. V skledo skupaj presejemo moko, pecilni prašek in sol. Pustimo ob strani za kasneje.
  3. V mešalno skledo dodamo maslo, rjavi in beli sladkor. Stepamo z lopatastim nastavkom, pri zmerni hitrosti, 3-5 minut. Maslo mora postati kremasto in svetlejše barve.
  4. Nato k masleni masi dodamo jajce in vanilijev ekstrakt. Premešamo v enotno povezano maso. Uporabimo jajce sobne temperature, če je jajce hladno, se nam bo masa “sesirila”.
  5. Sedaj v dveh korakih primešamo pripravljeno moko.
  6. Na koncu z lopatko vmešamo še grobo nasekljano belo čokolado, brusnice in mandlje.
  7. Skledo s piškotno maso pokrijemo s folijo za živila in jo prestavimo na hladno za 15 minut.
  8. Medtem segrejemo pečico na 175 °C in obložimo pekač s papirjem za peko.
  9. Iz ohlajene piškotne mase lahko oblikujemo 14 okroglih piškotov, ki tehtajo približno 50 g.
  10. Piškote razporedimo po pripravljenem pekaču in med vsakim pustimo vsaj 3 cm razmaka.
  11. Piškote pečemo 12-15 minut, dobiti morajo rjavo obarvan rob. Ko piškote vzamemo iz pečice jih pustimo 5 minut na pladnju nato jih prestavimo na mrežo, da se popolnoma ohladijo.
  12. Piškoti se v zaprti posodi obdržijo 3-4 dni.
Piškoti z belo čokolado in brusnicami

Nasveti:

Če nismo ljubitelji bele čokolade jo lahko zamenjamo z mlečno ali temno čokolado.  Mandlje lahko nadomestimo z drugimi oreščki in tudi brusnice lahko zamenjamo za rozine.

Piškoti bodo mehkejši, če jih vzamemo iz pečice po 10 minutah peke.

Poskusi še regratov smoothie z mangom in hrustljave bananine muffine.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi