Na pult sem postavil polnozrnate špagete, 4 stroke slovenskega česna, oljčno olje, rdečo podolgovato papriko, sezam, parmezan in kapre. Nastale so testenine s karakterjem.

Spageti-polnozrnati-sezam

Sestavine za 4 osebe

  • 1 rdeča podolgovata paprika
  • 4 stroki česna
  • 400 g polnozrnatih špagetov
  • 40 gramov sezama
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • kapre
  • parmezan

 

Postopek

  • očistite in na drobno narežite papriko
  • na drobno nasekljajte česen
  • v ponvi z zelo malo oljčnega olja ob mešanju prepražite sezam – ko postane rumen ga takoj odstranite na hladen krožnik
  • pristavite vodo za testenine, solite jo po okusu, po navodilih z embalaže skuhate špagete
  • v ponvi na oljčnem olju prepražite česen in papriko, rahlo solite/poprate
  • kuhanim špagetom dodate prepražen česen in papriko
  • Serviranje: pri serviranju na krožnike vsako porcijo posujte še s četrtino praženega sezama in nato naribate parmezan, okrasite z nekaj kaprami in takoj postrežete.