Sestavine

  • dve jabolki
  • 1 dl jabolčnega soka
  • 4 žlice sladkorja
  • cimetova skorja
  • 3 klinčki
  • nekaj orehov
  • razpolovljen strok vanilije
  • sok ene limone
  • vanilijev sladoled

 Več o aparatu sous vide iz Gorenja, ki je uporabljen pri zasnovi tega recepta. 

Postopek

  • vodo v aparatu sous-vide segrej na 79 °C
  • vse sestavine združi v vrečki in jo zapri
  • postavi v vodno kopel za eno uro
  • ko je kuhanje v aparatu sous-vide zaključeno previdno odstrani jabolka z vrečke
  • sok, ki je ostal v vrečki segrej v ponvi na srednjem ognju toliko, da se rahlo zgosti
  • jabolka prereži na polovico in odstrani semena
  • prelij s sirupom in postrezi s kepico vanilijevega sladoleda ter orehi

Sous vide umešana jajca

Sous vide umešana jajca

Creme brulee s sous-vide

 

Tvoja ocena šteje