Poširana jabolka z vanilijevim sladoledom v sous-vide
Sestavine
- dve jabolki
- 1 dl jabolčnega soka
- 4 žlice sladkorja
- cimetova skorja
- 3 klinčki
- nekaj orehov
- razpolovljen strok vanilije
- sok ene limone
- vanilijev sladoled
Več o aparatu sous vide iz Gorenja, ki je uporabljen pri zasnovi tega recepta.
Postopek
- vodo v aparatu sous-vide segrej na 79 °C
- vse sestavine združi v vrečki in jo zapri
- postavi v vodno kopel za eno uro
- ko je kuhanje v aparatu sous-vide zaključeno previdno odstrani jabolka z vrečke
- sok, ki je ostal v vrečki segrej v ponvi na srednjem ognju toliko, da se rahlo zgosti
- jabolka prereži na polovico in odstrani semena
- prelij s sirupom in postrezi s kepico vanilijevega sladoleda ter orehi
Tvoja ocena šteje
One thought on “Poširana jabolka z vanilijevim sladoledom v sous-vide”
Comments are closed.