Tradicionalna prekmurska jed iz krompirja in moke. Lahko je priloga ali pa kar samostojen obrok. Nasitni so, priprava pa je zelo enostavna in dokaj hitra.

Sestavine

  • 500 g krompirja
  • 350 g moke
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 manjša čebula
  • olje ali mast
  • sol
[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

Postopek

  • krompir olupiš, narežeš na kose in skuhaš v slani vodi, ki naj seže 2 cm nad krompir
  • ko je krompir skoraj kuhan v lonec dodaš moko in kuhaš še 10 minut
  • ko je končano odliješ polovico vode in jo shrani za morebitno kasnejšo rabo
  • s kuhalnico dobro premešaj, po okusu soli
  • čebulo narežeš na rezine, prepražiš na olju ali masti, na koncu ji dodaš kislo smetano
  • dödole z vilico nastrgaš v servirno posodo in preliješ s praženo čebulo in smetano

Poskusi tudi

[sam_ad id=”4″ codes=”true”]
Tvoja ocena šteje