Zelo kakovostna in okusna kremna juha. Priprava terja malce več časa, a se splača posvetiti in uživati v rezultatu.

Sestavine za 4

*** Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

Postopek

  • krompirja opereš in NE olupiš, zgolj nekajkrat ga prebodeš z vilico
  • pečeš ga 1 uri v pečici pri 200 stopinjah Celzija
  • v ponvi raztopiš maslo
  • v ponvi na zmerni temperaturi prepražiš na kolute narezan por in nasekljan česen
  • poru in česnu dodaš ščepec ali dva soli
  • ko je por zmehčan prekineš toplotno obdelavo in ga tretjino shraniš za kasneje
  • pečen krompir skupaj s »kožo« narežeš na manjše kose
  • dodaš ga v ponev s preostankom pora
  • v ponev dodaš jušno osnovo in zavreš
  • s paličnim mešalnikom zmešaš do gladke konsistence
  • po okusu dodaš sol in poper
  • pred serviranjem dodaš v krožnike še prej prihranjen prepraženi por in okrasiš s peteršiljem/drobnjakom in kislo smetano

Čičerikina kremna juha s fižolom in čilijem

Chilli con carne – Sketa.si special

Kumarična juha s krompirjem