Kaj je kakovosten prigrizek? Takšen, ki ga pojemo brez slabe vesti brez, da bi zavijali z očmi zaradi slabega okusa? Resnično nima smisla skrbeti za zdravje in telo, obiskovati fitnes, se rekreirati, obenem pa se basati z nezdravimi prigrizki ob zelo neprimernih urah.

fitness

Moja najljubša trojica prigrizkov

Sadje in jogurt

Kupite običajen nesadni jogurt, lahko tudi grški jogurt. Dodajte mu mandlje in sadje, ki vam je všeč. Kosi ananasa, banan, kivija, hrušk, jabolk, jagod, borovnice. Kar koli vam je pri roki in simpatično. Jogurt bo zagotovil proteine in ogljikove hidrate, mandlji nekaj koristnih maščob, sadje pa zvrhano porcijo vitaminov in vlaknin. Prileže se pred vadbo in takoj po njej. Dobra alternativa proteinskim praškom in napitkom.

Jajca

Hitro pripravljena, poceni in koristna. Jajca lahko skoraj v celoti nadomestijo meso in mesne izdelke in so odličen vir beljakovin ter eno izmed bolj popolnih živil. Sam obožujem trdo kuhana jajca, ki so mi odličen snack pred ali po rekreaciji. Njihova uporabnost je izjemna, saj jih skuham vsake toliko, lahko jih prenašamo s sabo, zdržijo tudi na sobni temperaturi in jih lahko odlično kombiniram z drugimi živili.

Oreščki

Priročni, slani, neslani, mešani, s suhim sadjem, brez njega. Lahko so v službi, v avtu, nahrbtniku, žepu. Kjer koli in kadar koli so pri roki. Vsebujejo dovolj energije za tiste trenutke lakote, ko še ni čas za kaj bolj konkretnega in lahko hitro popustimo reklamam »Ko si lačen, si ful drugačen«.

 

Tvoja ocena šteje